От сутринта ми задърпа одеялото една каракачанка със синя каска -

...
От сутринта ми задърпа одеялото една каракачанка със синя каска -
Коментари Харесай

Песента на Синята каска

От сутринта ми задърпа одеялото една каракачанка със синя каска - аз се мъча сънен да се завия, хайванчето дърпа със зъби и колкото и да се съпротивлявам, ми отвива най-малкото краката, пък взе и да пращи на скъсано завивката. 

Разсъних се и ритнах леко Синята каска - това не е нечовешко, каска може да се рита, то не нанася щета. 

А каракачанката ми проговори с човешки глас: 

- Ставай, българино, не ме гледай като Дани Кирилов! Ставай да видиш по какъв начин се гаври с нас един баболюбец на име Макарон. 

Сигурен бях, че не сънувам, щото отвитите ми крака изстиваха, а и потният ми врат взе да скърца като дървения кон на Одисей, с който била завладяна Троя. 

Троянски кон не съм виждал, само че съм работил с дървено магаре в строителството, та съм осведомен с материята и по тази причина си разреших такова съпоставяне. 

Сложих си едно шалче като художник, обух едни чорапи, пъхнах в тях крачолите на пижамата, добих предпазен и артистичен тип. Докато се привеждах в тоя съответен тип, си припомних вчерашната стихия, която провокира въпросният Макарон с изявлението си, че избира легални африканци пред български и украински банди. Че хайде протестни ноти, хайде пояснения от френска страна - тия банди били открити в превода, пък Макарон не бил споделил " банди ", а " незаконни мрежи за миграция ", което е напълно друго! Абе, заплашителен проблем, през вчерашния ден съм се въртял 2 минути в леглото, до момента в който заспя! 

Събрах си мислите, погледнах Синята каска и се зачудих - да я погаля ли тая каракачанка, или отново да я издрънча по каската? 

Издрънчах я. 

- Що ме будиш за простотии бе, куче волооко! 

- Как простотии бе, отцеругател! Българската бойна популярност дивотия ли е? Българската чест дивотия ли е? Ти, значи, си склонен да наскърбяват нашата родина и да се гаврят с предците ни! Ти, значи, ще оставиш този Макарон да издевателства с Клета Майка България! 

Издрънчах каската да се съсредоточвам, че такива рецитации ме вършат обезпокоителен и заплеснат. 

- Мълчи малко бе, отцелюбител и хранимайко! Те, французите, към този момент дадоха отговор, че не били споделили врат, а шия. Ти по работа ли им се обиждаш на французите или си вчерашен? 

- То пък си е моя работа, може и да съм вчерашен! - сопна се карачанката със синята каска и ритна под леглото един изпаднал български паспорт. - Аз незаконни паспорти не съм продавал в никакъв случай! Ей тука се заклевам в бойните флагове на България и в достойнството на Майка България! Един подправен паспорт не съм продал, разбираш ли ме вярно! Никога в кучешкия ми живот не съм продавал фалшиви паспорти, в никакъв случай! Запомни това един път вечно. 

- Ама знам го това бе, канис! - демонстрирах осведоменост и латински език. - Знам, че всичките ви паспорти са постоянни и подправен алкохол не пиете! Но французите споделиха, че ревизирали и нямало обидни думи за България в изявленията на френския президент. Някаква неправилност в превода имало. 

Тук Синята каска ми възрази пламенно: 

- Тази " неправилност в превода " се употребява, с цел да се налива вода в нафтата, да се разводнява полемиката. Няма никаква качествена разлика сред думата " банди " и съчетанието " незаконни мрежи за миграция ". 

Издрънчах го по каската, щото беше прав и ме досрамя, че не съм се сетил преди него. Но си повторих другия мотив: 

- Бобчо сподели, че е приказвал с Макарон и оня му споделил, че няма такова нещо, не е обиждал българите. И френските дипломати създали инспекция, пък открили, че няма хейт към българите, а и подтекстът нещо...

- Да, тъкмо по този начин - " съгласи се " Синята каска. - То и на мен ми споделиха, че в екипа ми има джендър истерик с норвежки девиации, дето плаши бабите и ромите с антизападна агитация. И аз рекох, о, да, ще ревизира и ще взема ограничения. Ами ревизирах и открих, че няма подобен човек, няма такова нещо, каква ти антизападна агитация, като купуваме F-ки?!...

Пак го издрънчах по каската - без идея, просто по този начин за кеф. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР